QUESTION CATEGORIES


Facts about India (Pages :25)

  • 601 The Virupaksha Temple is situated at?

    Ans : Hampi
  • 602 The largest religion in Lakshadweep?

    Ans : Islam
  • 603 The oldest municipal corporation in India?

    Ans : Chennai
  • 604 Madurai is situated on the banks of the river?

    Ans : Vaigai
  • 605 A hill station in India set up by Americans?

    Ans : Kodaikanal
  • 606 Which type of land form is occupied by the largest portion of India?

    Ans : Plains
  • 607 Which country has the world’s highest percentage of arable land to the total geographical area?

    Ans : India
  • 608 Which country has world’s largest cattle and buffalo population?

    Ans : India
  • 609 Sanjay Gandhi National Park is in?

    Ans : Mumbai
  • 610 The hottest period all over India?

    Ans : 3 p.m.
  • 611 To which religion Palitana is Gujarat is related?

    Ans : Jainism
  • 612 What is the section of Indian Penal Code for bidding the assembly of more than 5 persons?

    Ans : 144
  • 613 Jog falls, the highest water fall in India, is situated in the river?

    Ans : Sharavati
  • 614 The Danish East India Company was formed in 1616. ……… in Tamil Nadu coast was their main centre?

    Ans : Tranquebar
  • 615 Antarctica Study centre in India is situated at?

    Ans : Goa
  • 616 The old name of ‘Rashtrapathi Bhavan’?

    Ans : Viceregal palace
  • 617 In which Indian state Asia’s first oil refinery was established?

    Ans : Assam
  • 618 The place which is known as the “Mecca of temple architecture”?

    Ans : Khajuraho
  • 619 Longest tributary of Indus?

    Ans : Sutlej
  • 620 Namdapha Tiger Reserve is in the state of?

    Ans : Arunachal Pradesh
  • 621 In Uttar Pradesh, the seat of High Court is?

    Ans : Allahabad
  • 622 Jatra is folk dance drama popular in the villages of?

    Ans : West Bengal
  • 623 On which river is the Bhakra Nangal project built?

    Ans : Sutlej
  • 624 Where one can see ‘Amar Jawan Jyothi’?

    Ans : India Gate
  • 625 Garden Reach Shipbuilders and Engineers Ltd. is situated at?

    Ans : Kolkata
  • 626 The oldest paramilitary force in India?

    Ans : Assam Rifles
  • 627 Kaiga Power Projet is in the state of?

    Ans : Karnataka
  • 628 Indian Cancer Research Centre is situated at?

    Ans : Mumbai
  • 629 The most populated princely state in India at the time of independence?

    Ans : Hyderabad
  • 630 Sir Ronald Ross was born at?

    Ans : Almora

"Positive anything is better than negative thinking"

- Elbert Hubbard
PSC Malayalam PSC English android app, LDC, KAS, LGS, PSC Degree Level Exams, PSC Malayalam Questions
Gk4success Nursing App, PSC Staff Nurse, AIIMS, JIPMER, RCC, MOH, HAAD, DHA, PGIMER, ESIC Nursing Exams

Feedback

Please let us know your experience with our website!.

Forgot Password

Please let us know your experience with our website!.