QUESTION CATEGORIES


Facts about India (Pages :25)

  • 631 The first state in South India where President’s rule was declared for the first time?

    Ans : Andhra
  • 632 The largest non-capital city in South India?

    Ans : Visakhapatnam
  • 633 The 8th city of Delhi?

    Ans : New Delhi
  • 634 Saddle Peak which is the highest peak in Andaman and Nicobar group of islands. It is located in?

    Ans : North Andaman
  • 635 The most famous monument in India?

    Ans : Tajmahal
  • 636 The state in India with the largest percentage of rural population?

    Ans : Himachal Pradesh
  • 637 Bibi-ka-Makbara is situated in?

    Ans : Aurangabad
  • 638 The Ganges beyond Farakka, after entering Bangladesh is known as?

    Ans : Padma
  • 639 The Oldest rocks in India?

    Ans : Aravallis
  • 640 Ahmedabad is in the banks of?

    Ans : Sabarmathi
  • 641 The Simhachalam Temple is dedicated to?

    Ans : Narasimha
  • 642 To which religion ‘Tower of Silence’ is related?

    Ans : Zorashtrians
  • 643 Badrinath is on the banks of?

    Ans : Alakananda
  • 644 Uttaramerur inscription belongs to the period of?

    Ans : Parantaka I
  • 645 The most populous island in India?

    Ans : Salsette
  • 646 India’s first large scale steel plant in private sector was established at?

    Ans : Jamshedpur
  • 647 The headquarters of the North East Hill University (NEHU)?

    Ans : Shillong
  • 648 The battle which determined the fate of the French in India?

    Ans : Wandiwash
  • 649 The hill resort in Tamil Nadu where the Malayalee Temple is situated?

    Ans : Yercaud
  • 650 Who designed Mysore Palace?

    Ans : Henry Irwin
  • 651 Who designed Prince of Wales Museum in Mumbai?

    Ans : George Wittet
  • 652 The cities of Hyderabad and Secundarabad are seperated by?

    Ans : Hussain Sagar lake
  • 653 Dona Paula is a chief port in the state of?

    Ans : Goa
  • 654 The district in Jammu and Kashmir 37,555 sq.km of which is under illegal occupation by China?

    Ans : Ladakh
  • 655 The first state in India to implement Land reforms Bill and Education Reforms Bill?

    Ans : Kerala
  • 656 What is often called ‘Baby Taj’?

    Ans : Mausoleum of Itmad-ud-Daulah
  • 657 India’s largest Mahayana Buddhist Monastery is Tawang Gompa. It is in the state of?

    Ans : Arunachal Pradesh
  • 658 India’s first private air port was opened in 1999 in the state of?

    Ans : Kerala
  • 659 Chitharal Hills are in the state of?

    Ans : Tamil Nadu
  • 660 The first memorial of a sati, found at Eran, is dated 510 B.C. Eran is in?

    Ans : Madhya Pradesh

"You don't have to get it perfect, you just have to get it going. Babies don't walk the first time they try, but eventually they get it right"

-  Jack Canfield
PSC Malayalam PSC English android app, LDC, KAS, LGS, PSC Degree Level Exams, PSC Malayalam Questions
Gk4success Nursing App, PSC Staff Nurse, AIIMS, JIPMER, RCC, MOH, HAAD, DHA, PGIMER, ESIC Nursing Exams

Feedback

Please let us know your experience with our website!.

Forgot Password

Please let us know your experience with our website!.