QUESTION CATEGORIES


April 2019 (Pages :3)

  • 61 In respect of which disease, the World Health Organization (WHO) has raised an alarm over a 300 percent increase globally in the first quarter of 2019 compared with last year?

    Ans : Measles
  • 62 An international scientific team recently announced a milestone in astrophysics - the first-ever photo of a black hole - using a global network of telescopes to gain insight into celestial objects with gravitational fields so strong no matter or light can escape. The research was conducted by which project?

    Ans : Event Horizon Telescope (EHT)
  • 63 What is the name given by Hawaiian language professor Larry Kimura to the first ever black hole photographed by Event Horizon Telescope?

    Ans : Powehi
  • 64 Who has been elected as the new President of the World Bank on April 6, 2019?

    Ans : David Malpass
  • 65 On which day the World Heath Day is observed every year?

    Ans : 7th April
  • 66 Name the Australian female umpire who has become the first woman to be an umpire in men's one-day international cricket?

    Ans : Claire Polosak
  • 67 Name the cloud management tool launched by Google allowing its users to run applications from anywhere?

    Ans : Google Anthos
  • 68 Who was sworn in as the new Prime Minister of Palestinian on April 3, 2019?

    Ans : Mohammad Shtayyeh

"I am enough of an artist to draw freely upon my imagination. Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world"

- Albert Einstein
PSC Malayalam PSC English android app, LDC, KAS, LGS, PSC Degree Level Exams, PSC Malayalam Questions
Gk4success Nursing App, PSC Staff Nurse, AIIMS, JIPMER, RCC, MOH, HAAD, DHA, PGIMER, ESIC Nursing Exams

Feedback

Please let us know your experience with our website!.

Forgot Password

Please let us know your experience with our website!.