QUESTION CATEGORIES


January 2019 (Pages :3)

  • 61 Name the Indian cricketer who has become the fastest Indian bowler to claim 100 wickets in 56 ODIs breaking Irfan Pathan's record of 59 ODIs?

    Ans : Mohammad Shami
  • 62 Which North-Eastern State has declared the Pakke Paga Hornbill Festival to be its State Festival?

    Ans : Arunachal Pradesh
  • 63 Name the Indian chess player who has become the youngest Indian and 2nd youngest in the world to become a Grandmaster at the age of 12 years 7 months and 17 days?

    Ans : D Gukesh
  • 64 Which State has become the first in the country to launch One Family One Job programme for the people of its state?

    Ans : Sikkim
  • 65 Who was appointed as the new Chairman of Railway Board succeeding Ashwani Lohani?

    Ans : Vinod K Yadav
  • 66 Name the coach of Indian cricketer Sachin Tendulkar and Vinod Kambli and also a recipient of Dronacharya Award (1990) and Padma Shri (2010) who passed away on 2nd January 2019?

    Ans : Ramakant Achrekar
  • 67 Name the Indian trade unionist, statesman, journalist and a member of Rajya Sabha who died recently?

    Ans : George Fernandes
  • 68 Which Asian country recently declared sugarcane juice as the 'national drink' of the country?

    Ans : Pakistan
  • 69 Which country topped the Corruption Perceptions Index 2018?

    Ans : Denmark
  • India improved its ranking on the 2018 Corruption Perceptions Index (CPI) by three points and moved to 78th position with a score of 41.
  • 70 Who became the first Hindu woman to be appointed as a civil judge in Pakistan?

    Ans : Suman Kumari
  • 71 Who won the 2019 Australian Open Men's Singles title by defeating Rafael Nadal in the final?

    Ans : Novak Djokovic
  • 72 Who won the 2019 Australian Open Women's Singles title by defeating Petra Kvitová in the final?

    Ans : Naomi Osaka
  • 73 Which nation has broken off all diplomatic ties with the United States after its President Donald Trump recognised Opposition leader Juan Guaido as the South American country's interim President?

    Ans : Venezuela
  • 74 World Economic Forum (WEF) 2019 annual meet was held in which city?

    Ans : Davos (Switzerland)
  • 75 Who has won the 'Laureus Sportsman of the Year award' the maximum number of times?

    Ans : Roger Federer (6 times)
  • 76 Which film won the 2019 Golden Globe Award (76th Edition) for Best Motion Picture: Drama?

    Ans : Bohemian Rhapsody
  • 77 Who won the Best Actor in Motion Picture-Drama award at the 76th Golden Globe Awards?

    Ans : Rami Malek
  • 78 Who won the Best Actress in Motion Picture-Drama award at the 76th Golden Globe Awards?

    Ans : Glenn Close
  • 79 Jim Yong Kim is going to step down on February 1, 2019 as the President of which international organisation much before the end of his term in 2022?

    Ans : World Bank
  • 80 Who was appointed as the Chief Economist of the International Monetary Fund (IMF)?

    Ans : Gita Gopinath
  • 81 On which day World Hindi Day was observed across the world to mark the anniversary of first World Hindi Conference which was held in 1975?

    Ans : 10th January
  • 82 Who has been appointed as the Prime Minister of Taiwan?

    Ans : Su Tseng-chang
  • 83 Which nation will host the 2019 Africa Cup of Nations replacing the original hosts Cameroon?

    Ans : Egypt
  • 84 On which day World Braille Day was observed across the world?

    Ans : 4th January
  • 85 Name the currency which was launched by the central banks of the UAE and Saudi Arabia which will be used in financial settlements between the two countries through Blockchains and Distributed Ledgers technologies?

    Ans : Aber
  • 86 Name the President of Venezuela who sworn in for the second term?

    Ans : Nicolas Maduro

"You will recognize your own path when you come upon it, because you will suddenly have all the energy and imagination you will ever need"

- Jerry Gillies
PSC Malayalam PSC English android app, LDC, KAS, LGS, PSC Degree Level Exams, PSC Malayalam Questions
Gk4success Nursing App, PSC Staff Nurse, AIIMS, JIPMER, RCC, MOH, HAAD, DHA, PGIMER, ESIC Nursing Exams

Feedback

Please let us know your experience with our website!.

Forgot Password

Please let us know your experience with our website!.